Road Grand PINK | Ciclism în Călărași (RO), 23 aprilie 2016

Road Grand PINK

  
FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS FeedPinterest

Eveniment

Denumirea:
Road Grand PINK
Când:
Sâmbătă, 23. Aprilie 2016
Unde:
Fundeni - Fundeni, Călărași
Ramuri sportive:
Ciclism, Șosea - Asfalt
Site-ul evenimentului:
http://www.RoadGrandPink.ro
Road Grand PINK

Descriere

 

 

Ediția 2016 Road Grand PINKprimul concurs de ciclism din România destinat doamnelor și domnișoarelor, se va desfășura pe 23 aprilie 2016, pe străzile comunei Fundeni, județul Calarasi, la 15 km de Bucuresti. Organizat în acest an de Asociatia Club Sportiv Viața în Mișcare, concursul aduce noutăți mai ales pe partea tehnică, dar și un clasament în comun cu Road Grand Tour, cel mai mare concurs de ciclism pe șosea din România. Prima ediție s-a bucurat de un real succes și a fost unul dintre cele mai susținute concursuri de ciclism din presa românească.

“Astăzi s-a consumat una dintre cele mai frumoase curse la care am asistat până-n prezent. Aproximativ 400 de fete, s-au duelat în cadrul mai multor categorii, pentru locuri fruntașe, rezultatul fiind unul delicios. Doar simpla prezență la locul desfășurării a fost o desfătare pentru ochi, cu atât mai mult cu cât le-am văzut pe fete luptând pentru o poziție cât mai bună. Este cumva clar că fetele au priză la public și promovează acest sport cum nimeni altcineva n-o poate face și de aceea am plecat cu zâmbetul pe buze și cu multe speranțe că vor mai exista astfel de concursuri.” – Dragos Mitroi, FreeRider.ro

 

Road Grand Pink 2015 a avut la start și finish 310 participante din care 229 femei și 81 de fete cu vârstele între 8 și 17 ani. 43% din concurente s-au înscris la tura scurtă de 16 km, 26% s-au înscris la tura lungă de 32 de km, 17%  la categoria sub 15 ani și aproape 13% au participat ca echipă. Cea mai tânără participantă a avut 8 ani și cea mai în vârstă, 54 de ani.

“Road Grand Pink a devenit concursul meu favorit. Am participat cu atât entuziasm încât după terminarea cursei aș fi putut pedala până la mare. Mi-a prins foarte bine antrenamentul organizat înaintea competiției deoarece mi-a permis sa îmi corectez câteva aspecte legate de mersul în pluton, plus foarte multe lucruri interesante și utile până în prezent. Cursa a fost un real succes, nota 10 pentru organizatori, traseul și atmosfera au făcut din 26 aprilie o zi de neuitat, cu multa energie și distracție. Mi-aș dori un Road Grand Pink în fiecare lună!” – Ana Maria Gălățeanu, ciclistă amatoare.

“A fost o cursă foarte rapidă și forte solicitantă, am avut emoții pentru că la prima evadare m-au ajuns fetele din pluton, însă am reușit să câștig evadând a doua oară. Nu m-am antrenant niciodată doar în pluton de fete și sinceră sa fiu am avut emoții și aici știind că suntem începătoare din punctul ăsta de vedere, însă totul a decurs perfect și fetele au reacționat ca adevărate profesioniste. Felicitări organizatoarelor și abia aștept a doua ediție!” – Irina Dumitru, câștigătoarea Road Grand Pink 2015, ciclistă profesionistă.

Partneri media: Happy TV, 24FUN, FreeRider.ro, OrasulM.eu, AutoStiri.ro, I-beau.ro, Kfetele,ro, Mujer.ro, runningmag.ro, LACHICboutique.ro, Fetelestiu.ro, bucharest-guide.ro, goingout.ro. fitfashion.ro, RoxanaRadu.ro, MarcSandu.ro, ZmeuBucuresti.com, profiPrint

Despre Asociatia Club Sportiv Viata in Miscare

Clubul Sportiv Viața în Mișcare a fost înființat de 4 dintre cele 15 sportive temerare care au realizat prima ediție a concursului Road Grand Pink, în 2015. În continuare și celelalte 11 membre au rămas alături de acestea și le susțin. Clubul a luat naștere din dorința de a extinde și organiza și alte tipuri de competiții, pentru toate genurile și vârstele. Focusul principal va rămâne promovarea unui stil de viață sănătos și creșterea segmentului de ciclism feminin din România. Astfel, în următorii ani,  Membrii Clubului Sportiv Viața în Mișcare își doresc să existe în România și alte tipuri de concursuri de ciclism, nu numai de tip circuit, și nu doar în București și pe șosea, pentru a facilita astfel participarea tuturor fetelor din țară. Între planurile de viitor, fondatoarele clubului își doresc să existe o competiție feminină UCI în România, și nu în ultimul rând, să atragă și cicliste de renume internațional la concursurile organizate de Clubul Sportiv Viața în Mișcare, ca exemplu și model de urmat pentru ciclistele autohtone.


Notă: Imaginea originală se află aici.


Loc desfășurare eveniment

Fundeni
Locul:
Fundeni
Localitatea:
Fundeni
Județul:
Călărași
Țara:
Romania

Ce te-ar mai putea interesa ...

Cele mai căutate evenimente din Ciclism (RO)




19.05.2024


18.04.2024

Alte evenimente Sâmbătă, 23. Aprilie 2016 (RO)


Cluj-Napoca, centru, Cluj-Napoca



Parcul Natural Lunca Mureșului, Arad



Calendar event RO

<<  Martie 2024  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sa  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031